Bu Blogda Ara

1 Ekim 2010 Cuma

NANELİ KÖFTE (4 Kişilik)

Malzemeler 1 Küçük Soğan
2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi
1/2 Kg Kıyma
2 ÇorbaKaşığı Kurunane
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Salça
Yeterince Tuz


Yemeğin Tarifi   
Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun.

Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın.

2 çorba kaşığı sıvıyağda salçayı ezin. Biraz su ekleyin. Su kaynayınca köfteleri ilave edin. Biraz daha su ekleyip 15-20 dakika pişirin. (tenceredeki su köfteleri örtecek kadar olmalı)

Üzerine kuru nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder