Bu Blogda Ara

1 Ekim 2010 Cuma

LAHANALI KÖFTE (4 Kişilik)

Malzemeler LAHANA İÇİN 
3 Domates
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Margarin
400 gr Lahana
150 ml Su
150 gr Süt Kreması
Tuz
KOFTE İÇİN 
2 Dilim Bayat Ekmek
Tuz
1 Soğan
                                        500 gr Kıyma
                                        1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
                                        1 Yumurta
                                        1 Tatlı Kaşığı Hardal
                                        Kırmızı Tozbiber, Karabiber
                                        Kızartmalık Yağ                                              



                                        



Yemeğin Tarifi   
Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Lahana için domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın.

Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun. Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin. Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin. Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin.

Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun. Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun. Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder