Bu Blogda Ara

4 Ekim 2010 Pazartesi

ACILI TAVUK KANADI

Malzemeler : 
 1 kg tavuk kanadı 
 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
 2 yemek kaşığı tereyağı 
 2 yemek kaşığı domates salçası 
 Tuz 
  karabiber 
  kırmızı toz biber


Hazırlanışı :
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder