Bu Blogda Ara

1 Ekim 2010 Cuma

AŞKIN DORUĞU (6 Kişilik)

Malzemeler 2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
                                              1 Defne Yaprağı
                                              1,3 kg Dana Fileto
                                              500 gr Süt Kreması
                                              Rendelenmiş Limon Kabuğu
                                              Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi   
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2, 5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.

Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder